Assalammualaikum...
dlm keluarga celik-celik dapur yang ada 4 orang shj... yang suka makan udang, celik-celik dapur sorang je... yang lain jamah-jamah gitu je... kalau sekilo boleh tahan sebulan... sukar utk dipercayai... tapi itu lah hakikatnya...
bahan-bahan:
300gm udang saiz paling kecil dibersihkan (kalau boleh basuh je jgn buang apa-apa)
sedikit garam dan serbuk kunyit
1 biji putih telur
tepung jagung secukupnya
minyak utk menggoreng
cara-cara:
putih telur dipukul bersama garam dan serbuk kunyit.
panaskan kuali dan masukkan minyak.
gaulkan udang dgn campuran telur.
kemudian masukkan udang kedlm tepung jagung, gaul rata biar tepung betul-betul melekat.
goreng hingga keemasan, diangkat dan ditos.
***(sedap dimakan panas-panas dgn cili sos)
No comments:
Post a Comment