Assalammualaikum...
Alhamdulillah, hari ni dah 4hari celik-celik berpuasa enam... tak tahu apa nak dimasak utk iftar hari ni... tapi tekak teringin pulak nak makan manis-manis... pisang ada 2 biji, jadiklah ye untuk pengat pisang dan sagu... :)))
bahan-bahan:
2 biji pisang
300ml evaporated milk
250ml air
2 sudu besar sagu
1 helai daun pandan
gula secukup rasa (brown sugar)
sedikit garam
cara-cara:
potong pisang mengikut selera.
panaskan susu dan daun pandan.
masukkan sagu biarkan mendidih seketika.
masukkan gula dan kacau hingga gula hancur.
bila sagu telah kembang masukkan pisang.
*** sedap dimakan panas atau pun sejuk...
Alhamdulillah, hari ni dah 4hari celik-celik berpuasa enam... tak tahu apa nak dimasak utk iftar hari ni... tapi tekak teringin pulak nak makan manis-manis... pisang ada 2 biji, jadiklah ye untuk pengat pisang dan sagu... :)))
bahan-bahan:
2 biji pisang
300ml evaporated milk
250ml air
2 sudu besar sagu
1 helai daun pandan
gula secukup rasa (brown sugar)
sedikit garam
potong pisang mengikut selera.
panaskan susu dan daun pandan.
masukkan sagu biarkan mendidih seketika.
masukkan gula dan kacau hingga gula hancur.
bila sagu telah kembang masukkan pisang.
*** sedap dimakan panas atau pun sejuk...