Assalammualaikum...
celik-celik dapur tak pernah buat 'Roti John'... kalau di KL tahunya beli di pasar malam... 1st attempt inilah hasilnya...
bahan-bahan:
1 loaf of baguette
100gm udang segar
sedikit parsley
3 biji telur
1 biji tomato dihiris
1 biji timun dihiris
sedikit chili mayo
sedikit tomato sauce atau chili sauce
sedikit garam dan black pepper
cara-cara:
bersihkan udang dibuang kulit.
kisar udang bersama parsley.
masukkan telur dan kacau rata.
masukkan garam dan black pepper secukup rasa.
baguette dibelah tengah.
panaskan frying pan dgn sedikit minyak.
tuangkan adunan udang tadi kedlm frying pan.
letakkan baguette diatas adunan tadi.
biarkan hingga adunan melekat ke baguette.
terbalikkan seketika.
setelah diangkat bolehlah diletakkan hirisan tomato dan timun.
tuangkan chili mayo, sos tomato dan sos cili mengikut selera masing-masing.
celik-celik dapur tak pernah buat 'Roti John'... kalau di KL tahunya beli di pasar malam... 1st attempt inilah hasilnya...
bahan-bahan:
1 loaf of baguette
100gm udang segar
sedikit parsley
3 biji telur
1 biji tomato dihiris
1 biji timun dihiris
sedikit chili mayo
sedikit tomato sauce atau chili sauce
sedikit garam dan black pepper
cara-cara:
bersihkan udang dibuang kulit.
kisar udang bersama parsley.
masukkan telur dan kacau rata.
masukkan garam dan black pepper secukup rasa.
baguette dibelah tengah.
panaskan frying pan dgn sedikit minyak.
tuangkan adunan udang tadi kedlm frying pan.
letakkan baguette diatas adunan tadi.
biarkan hingga adunan melekat ke baguette.
terbalikkan seketika.
setelah diangkat bolehlah diletakkan hirisan tomato dan timun.
tuangkan chili mayo, sos tomato dan sos cili mengikut selera masing-masing.